Wat is RSI
Wat is de oorzaak van RSI
werkplek & houding  /  Werkdruk, tijd en taken 
 

Werkdruk, werktijd & werktaken

        Niet alleen de werkhouding en de werkplek zijn risicofactoren voor het ontstaan van RSI. Ook de hoeveelheid werkdruk, werktijd en het soort werk wat wordt uitgevoerd kan de kans op het ontstaan van RSI verhogen. Hieronder staan een aantal tips om uw eigen werksituatie onder de loep te nemen.

werkdruk       werktijden      werktaken


Werkdruk

            Bij hoge werkdruk wordt er vaak overgewerkt en doorgewerkt in pauze's. Vaak zien we mensen met in de linkerhand een kopje koffie, met de rechterhand doorwerken. Lichaam en geest krijgen hierdoor minder tijd om te herstellen. Hieronder zijn een aantal tips te vinden, die misschien wel heel bekend voorkomen, maar slechts door weinig mensen worden opgevolgd.


Werktijden

            Hieronder is een lijst met tips die u in acht moet nemen voor de hoeveelheid werktijd. Wanneer u vroege signalen opmerkt is het belangrijk daarop te reageren. Luister naar uw lichaam!

        Bent u iemand die helemaal op gaat in zijn werk? Luistert u niet genoeg naar uw lichaam en vergeet u dan pauze te nemen? Dan is dit misschien een handig hulpmiddel. Er zijn programma's beschikbaar die de intensiteit en duur van het beeldschermwerk bewaken (pauzesoftware). Ze geven suggesties voor herstelmomenten en oefeningen en helpen als persoonlijke coach om gezonder te werken. Op internet zijn gratis drie versies te downloaden om uit te proberen.

 


Werktaken

Door de industrialisatie is het werk steeds vaker met een druk op de knop te regelen. Die ene druk op de knop wordt vaak wel eentonig, en moet veel herhaald worden. Deze eentonige beweging, zorgt ervoor dat bepaalde structuren worden overbelast. Hieronder staat een lijstje met tips:

 

 


contactgegevens:
Mw. Anita van Lieshout
Bertus Aafjeshof 177, 1628 VV Hoorn
0229-262639
/
eressi@quicknet.nl

 algemene voorwaarden